Az Allergia Ambulancia ajánlata


A panaszokat okozó allergénre adott, ANTIGÉNSPECIFIKUS IMMUNTERÁPIA, amit az allergén meghatározását követően állítható be. Az allergének bejuthatnak a szervezetbe az elfogyasztott ételekkel, /táplálék allergia/, a belélegzett levegővel / légúti allergia/ illetve a bőrünkről felszívódva /kontakt allergia/.

A légúti és étel allergénekre adott választ az alkar bőrére felvitt tesztanyaggal igazoljuk legtöbbször./PRICK teszt/. Ez gyorsan kivitelezhető. Általában 20 perc alatt eredmény van.
A kontakt allergének kimutatására a BRIAL teszt használható. Ebben az esetben az allergént a hát bőrére tesszük fel. Ez hosszadalmas eljárás, mivel a reakciót a 2-ik, 4-ik és a 7-ik napon is le kell olvasni, és eredmény csak a 7-ik nap után adható.

Amennyiben az allergén igazolódott, mód lehet rá, hogy immunterápiát állítsunk be a betegnek.
Az immunterápia rendkívül kényelmes, és fájdalommentes.

Az aszthmások légzési értékeit Spirométerrel követjük.
A spirometria pontos képet nyújt a tüdő állapotáról.

A tej fogyasztást követő panaszok hátterében a tej fehérjével szembeni allergia /PRICK TESZT/ mellett a tejcukrot bontó enzim, csökkent vagy hiányzó működése állhat. Ennek kimutatására a H+ kilégzési teszt használatos. A vizsgálat fájdalommentes, és másfél órán át tart.

Az allergiás rinitisz, vagy szénanátha diagnózishoz elengedhetetlen az arcüreg gyulladás, a szinuszitisz kizárása. Ennek egyik módja az arcüreg ultrahang. A vizsgálat fájdalommentes, veszélytelen és 5-10 perc alatt elvégezhető.

A fájdalommentes fitymafelhúzás helyi érzéstelenítésben történik. A beavatkozás 20 percet vesz igénybe. Amennyiben fitymaszűkület is van, azt előtte heteken át tartó, tágítás előzi meg. Elkerülhető a kórházi bentfekvés, a vérvétel, a műtét.